Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A költségvetés és az üzenete! Hogyan érdemes venni és merre kell tovább menni.

2017. február 15. - Buckai Szövetség Egyesület

A mai nap során lezárult egy fontos, de semmiképpen sem túltematizállandó esemény Szigetszentmiklóson, amely nem más, mint a város költségvetése. Ez azonban semmiképpen sem zár be kereteket, csak iránymutatást ad, s még mindig marad lehetősége annak, hogy a város a mostani iránymutatással szemben mégiscsak elérjen fejlődési lehetőséget! Egyben ez az iránymutatás más esélyt is ad! Azt az esélyt, hogy figyelni lehet már nemcsak várost, hanem régiót, az országot érintő fejlesztési lehetőségeket. Így például a gyártelepi felüljáró bekerülését a központi költségvetésbe!

 

Ugyanakkor pontosan azért, mert a ma elfogadott költségvetés nem jelenti a fejlesztés teljes ellehetetlenítését hiszen azért mégiscsak egy mintegy 8 milliárdos bevétellel rendelkező városról beszélünk nagyon jól lehet elemezni az idei költségvetés üzenetét.

 

A tavalyinak ugye az volt az üzenete, hogy nem ment át elsőre, amikor is az ellenzék újra szavazást kért és egy része a többséggel együtt szavazva az elsőhöz képest 5 perces különbözettel megszavazta azt! Ez akkor nem volt más, mint  kollaboráció költségvetése. Az idei költségvetés nem mást üzen nekünk, mint hogy hogyan lehet lesöpörni bármit is számviteli, számszaki és költségvetési trükkökkel!

 

Ha ugyanis már a bizottsági szakaszokban olyan költségvetést szerkesztenek és terjesztenek a döntéshozók elé, amely mínuszról indul, akkor bárki fejlesztési szándékát, javaslatát le lehet söpörni! Ha végig elemezzük a mai eseményeket, akkor ez meg is valósult!

 

Sajnos azonban, miközben az ellenzék ismét széthúz és nem összetart, nem áll ki egy része a hangoztatott elvei mellett mindazoknak, akik megjelentek a testület előtt azzal kellett szembesüljenek, hogy a többség szerint azért nem fogadnak el ellenzéki, vagy kívülről érkező javaslatokat, mert eleddig egyetlen jó és értelmes javaslat sem érkezett!

 

Ez viszont nagyon rossz üzenet! Azt üzeni, hogy a többség azt mondja, hogy csak neki lehet igaza, jó ötlete és másnak nem!

 

Önök az elmúlt napokban, hetekben, években láthatták, hogy bizonyos ügyek mentén vitázunk különböző emberekkel, oldalakkal, képviselőkkel, de azt még mi sem gondoljuk, hogy azoknak, akikkel nem értünk egyet soha és semmilyen formába ne lenne jó ötlete!

 

Ellenben a költségvetés meghatározott tartalékokat, amely ezáltal bizonyos mozgásteret ad. Azt kell megnéznünk, hogy ezen tartalékok terhére mi, mennyi és hogyan hozható el. Tudunk-e gyűjteni és tudunk-e pályázni bármilyen formában, de a közös ügy mentén! Nyújt-e fedezetet például a Bucka csatorna és vizkárosultak kártalanítására! Szerintünk kellene!

 

Most pedig az a fontos, hogy a város fejlesztési szándéka mellett valahogy segítsünk a bejáratainkon! Ahogy kezdtük segítsünk  a felüljáró központi költségvetésbe kerülésén és elhozatalán pláne a bíróság és járásközpont okán, valamint segítsünk azon, hogy a félkész gerinc út, amely délen elmegy Szigetszentmiklóson, északon elmegy az egykori Posztogyár utcától végig Szabadkikötő mellett össze legyen kötve! Ehhez azonban nemcsak Buckai, Szigetszentmiklósi, hanem Szigethalmi, Halásztelki, Tököli, Csepeli összefogásra is szükség lesz!

 

Szintén költségvetés és nagy állom, de már a központihoz tartozó a HÉV vonalak meghosszabbítása a Csepeli és a Ráckevei HÉV vonatkozásába, illetve olyan tartalék alap, amely segíti, hogy korszerűsődjenek ezek a vonalak és hosszabbodjanak! Hamarosan erről a kérdésről még tájékoztatunk, ahogy az új elhozatalt elősegítő terveinkről is. Addig azonban visszajövünk a Buckába a menetrend módosítási javaslattal, a Mercedes Sprinter City 77 kiharcolásával bár szintén költségvetést érintünk, reméljük lesz olyan rejtett alap, amely alapján ezt ellehet hozni, amely erre fedezetet ad. Pláne miután 2016-ban a közmeghallgatáson az 5-ödik kis Bucka busz ígéret volt, amelyből eleddig nem teljesült semmi!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2412264128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása