Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Fogyasztóvédelemhez és Békéltető testülethez fordulva Nem ismeri be saját felelősségét a Volánbusz

2017. január 28. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt

Fogyasztóvédelem!

Tisztelt Békéltető testület!

 

 

Jelen levelünkben egy számunkra megdöbbentő esetet szeretnénk bemutatni Önöknek és kérni a segítségüket!

 

Az eset 2016 őszén történt, pontosan 2016.10.15-én!

 

Egy 15 éves diák elment a Volánbusz Zrt bérletjegypénztárába, hogy átadva iratait bérletet vásároljon iskolai / kollégiumi települése és sportolási lehetősége között! A bérletjegypénztáros nem figyelmeztette, nem tájékoztatta, hogy ezt nem teheti meg és csak jegyet vehet! A kettő közötti különbség az, hogy 90 %-os támogatottságú a bérlet, míg a jegy csak 50 %-os.

 

 A diák annak tudatában, hogy bérletét közvetlenül a Volánbusztól vette nyugodtan közlekedett sportolási lehetőségére, melyet egyébként baráti jó indulatból és ingyen kapott!

 

Mígnem egyszer egy ellenőr elkapta és megbüntette! Ez történt ugye 2016.10.15-én. A Volánbusz Zrt ráadásul úgy büntette meg, mintha a diák meg se próbált volna szabályszerűen közlekedni, mintha direkt csalni vagy bliccelni akart volna!

 

A Volánbusz Zrt saját felelőségét a bérlet-jegypénztáros miatt hárítja, miközben meglátásunk szerint ő a hibás a kialakult helyzetért, mert a diákot figyelmeztetnie kellett volna, de ezt súlyos gondatlanságból elmulasztotta! És elmulasztotta a felszállásokkor is!

 

Elmulasztotta továbbá úgy a bérlet-jegypénztárak, mint a buszok tekintetében jól látható helyre kifüggeszteni, hogy az új és életszerűtlen szabályok szerint a nappali tagozatos diákoknak 90 %-os bérletet csak otthonuk és iskolájuk között lehet venni! Ettől kieső helyre például sportolási lehetőségre, családtagokhoz utazásra, tanulmányi útra nem veheti igénybe! Elfelejtett arról tájékoztatót kirakni, hogy ha a gyermek egyik héten például az egyik, másik héten a másik szülőjénél lakik, akkor ahhoz hogy kedvezményesen tudjon utazni (90 %-osan) mindkét szülő lakcímét a gyermek lakcímkártyájába be kell jegyeztetni! Ahogy be kellene jegyeztetni a nagyszülőkét és a többi rokonét is, aki esetlegesen a gyermek felügyeletéért aktuálisan felelős lehet.

 

A Volánbusz Zrt nem vette figyelembe, hogy a gyermeket édesanyja egyedül neveli és, hogy azóta lakcím kártyájába beíratta a lovardát is tartozkodási helyként, amely valljuk be azért valahol abszurdum! A dokumentációkat mellékelve, amíg nem látja be saját felelősségét a Volánbusz és a bírság mértékét nem mérsékli vagy engedi el a gyermeket és szülőjét arra kértük, hogy ne tegyenek semmit! Az ebből fakadó felelősséget mi, mint érdekvédők magunkra, Egyesületünkre vállaljuk! Nem tudjuk elfogadni ugyanis ezt a hozzáállást és kérjük Tisztelt Hivatalaik eljárását, kivizsgálását és álláspontját is mellékleteink alapján!

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 28

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6512162517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verim 2017.01.28. 15:30:56

A diákok utazási kedvezményéhez csak annyi, hogy ez csak egy a kirívó ellentmondások közül. Konkrét példa: a tanuló Bp-en száll át vasútra, hogy az iskoláját elérje. Lakóhelyéről csak átszállással tudja elérni a pályaudvart, ezért a legkevesebb csatlakozási várakozási idő miatt és a legolcsóbb közlekedési eszközként ismerős-rokon-családtag viszi Szigetszentmiklós Gyártelepre saját autóval, ahonnan az autóbusz indul Kelenföldre. A jegykiadó megtagadja a rövidebb viszonylatra a bérlet kiadását (Gyártelep-Kelenföld), miondván, hogy a lakcíme nem ott van. Rövidebb viszonylatról beszélünk, nem hosszabbról. Minden érvényes igazolással, igazolvánnyal rendelkezik, de rövidebb viszonylatra nem válthat bérletet. Hogy is van ez?
süti beállítások módosítása