Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csonka János Szakgimnázium és Szakiskolához fordulva: Önöknél az iskolában engedélyezett a cigizés?

2017. január 05. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Igazgatóság!

 

Nem titkoljuk, hogy az Önök iskolájáról, eddig nem túl sok jót hallottunk úgy nagyjából az elmúlt 20 évben, amely igen szomorú! Szeretnénk ugyanis, ha Szigetszentmiklós minden iskolájára büszkék tudnánk lenni!

 

Több dolog azonban a fülünkbe jutott, amelyet kérünk mindenképpen tisztázni, mert ha igaz az, amit megtudtunk az nagyon szomorú! Eszerint:

 

·       Igaz-e, hogy az oktatási törvénnyel szembe menve Önöknél engedélyezett a dohányzás minden harmadik szünetbe? Ha nem igaz, akkor miért mesélik 15 éves diákjaik és más hallgatók is egyre többen?

·       Rendelkeznek-e szakoktatóik mestervizsgával és megfelelő szakmai képzettséggel? Mert erről is érdekes dolgokat hallottunk! Van-e olyan, aki esetleg nem? S, ha van, akkor pontosan mit is csinál ott?

·       Milyen intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy az iskolának elháruljon a „gettó” nevű gúnyneve? Hogyan szeretnék felemelni az intézményt és javítani a hírnéven?

·       Intézményükben a gyermekek nevelését és fejlesztését tekintik-e fontosabbnak vagy a diákok kirohanásainak lefékezését?

·       Résztvesznek-e bármilyen versenyen, motivációs rendezvényen? Segítik-e azokat, akiknek kifejezési, önkifejezési céljuk van szakmai, humán vagy reál téren? Ha vannak ilyenek, akkor milyen eredményeket érnek el és mivel segítik az illetőket? Hogyan motiválják őket?

 

Iskolájukról Szigetszentmiklós szerte immáron 20 éve az hírlik, hogy igazán a túlélésre törekszenek! Hogy oda és abba az iskolába a gyengébb tanulmányi eredményeket elérők jelentkeznek! Az hírlik, hogy az oktató gárda már annak is örül, ha a tanuló az órák 15 – 20 %-ban odafigyel! Hogy kívánnak javítani ezen? Szerintünk nincs olyan, hogy reménytelen gyermek! Nincs olyan, akiből ne lehetne valami jót, hasznosat kihozni valamilyen téren! Hogyan törekszenek erre?

 

Kevésbé hírlik, de higgyék el mi tudjuk, hogy számtalan jó autószerelő és karosszéria lakatos szakember végzett Önöknél a  régi időkben! Hogyan törekszenek arra, hogy ez a 40 évvel ezelőtti állapot újra így legyen?

 

 

 

Megtisztelő válaszukat mihamarabb

várjuk, ahogy terveiket, a felemelkedést

bemutató motivációjukat is!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 5

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6712101415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NLR001 2017.01.06. 17:11:11

A cigiszünet igaz, annyi kiegészítéssel, hogy a 6. Óra utáni szünetben is kimehetnek dohányozni a diákok.
Üdv, egy volt diák

EXD 2017.01.09. 07:02:21

Érdemelhetne-e választ a Csonka János Iskoláról tett bejegyzésük? Kétlem! Hacsaknem egy odasercintett, ékes magyarsággal telecsipkézett, míves mondatot. Az Iskola viszont annál inkább megérdemel néhány gondolatot. Az Iskolának- illetve a Tanáraimnak rengeteget köszönhetek! Sokat tettek értünk Tanárként, Mesterként! Ugyanakkor sok sikeres embert ismerhetek, akik korábban itt végeztek. Jó szakembereket, sikeres sportolót, elismert programozót, rendőrtisztet, több nyelven beszélő tetováló művészt, pénzügyi zsenit, bölcsészt, vezetőket és sorolhatnám…
Mindezek ismeretében mondhatom (és az ott töltött hét évemmel), hogy a háromlábú hokedlinek sincs szüksége rá, hogy bármiféle egyesület “újra büszke lehessen”… Pláne nem az Iskolának. Bőven elég, ha MI (a volt- vagy a jelenlegi diákok) jó emlékekkel, megbecsüléssel gondolunk az iskolánkra. Az egyetlen kérdés az, mi szükség lehet ilyen firkálmányra? (“nem sok jót hallottunk”; “fülünkbe jutott”; ”az hírlik”. No comment…).
Az ott végzettek, biztos el tudták volna mondani, hogy sem a fontoskodás, sem az okoskodás nem hajlítja a lemezt, nem képez olajfilmet a mozgó alkatrészek között- és az OBD-én keresztül sem csatlakozik fel a computerhez. Mert mi is a gond ezzel a sztorival és hozzáállással? Elég próbára tenni egy műhelyben és talán világos lesz… Bájdövéj, mellékesen jelezd az autószerelődnek, hogy kételkedsz a képesítéseiben, szóval jobban teszi, ha virítja az OKJ-s papírjait. Mert mi van, ha csak álszerelő?! Firtassad, hogy tényleg csak a gyenge tanulókból lesznek-e szerelők? Jószándékból figyelmeztesd, hogy tiltania kéne az ügyfeleknek a dohányzást! Kérdezz rá, mit tett azért, hogy senki ne nevezhesse olajbúvárnak vagy ampervadásznak? Dobd be, hogy figyelnéd munka közben, mert hát sose lehet tudni. Mellesleg joggal, mivel a faludban is sok rosszat mesélnek róla. Nem beszélve arról, ami még a füledbe jutott… Felteszem, ez utóbbi egy csavarhúzó lenne végül. Ha mégsem, pirítsd oda a kételyeidet nyilvánosan is- és kérj be tőle egy “felemelkedését bemutató motivációs anyagot” is! Tényleg így kell ezt csinálni?
A kiscsoportos fotelfirkászás helyett, rengeteg hasznos dolgot is lehetne tenni. Akár az ott tanuló diákokért- vagy az iskoláért. Persze ehhez az kellene, hogy a szervezetnek tényleg szívügye legyen az iskola helyzete- és jövője…Kezdhetnétek kicsiben. A kivonulásos ellenőrzés helyett, a egyesületi pajtások megkérhetnék a Mestereket, hadd fényesítsétek ki a bakancsaikat, majd érdeklődjétek meg, letörölhetnétek-e a táblát a Tanárok után...
Üdv,
Egy diák a számtalan közül

Csak egy diák 2017.01.09. 19:49:50

Igazából én nem olyan régen érkeztem az iskolába. Nagyon sok dolgot hallottam én is róla és nem igazán voltak pozitívak. De a testvérem ott kezdte a kilencedik osztályt, és neki jó véleménye volt róla. Én egy színvonalas gimnáziumot hagytam ott ezért az iskoláért ÉS NEM BÁNTAM MEG!!!! Jó a közösség és jók a tanárok! Rendes oktatást kapunk és az érettségi mellé még egy szakmai érettségit is kapunk,ha jól teljesítünk. A cigiszünetről néhány szót.. A harmadik óra után az iskola kapuján kívül egy meghatározott területre van szabad kijárása a diákoknak, természetesen elkerítve. Ezt használjuk ki dohányzásra. De az már nem számít az iskola területének. Én és szerintem sok más már végzett vagy még tanuló diák, büszkék vagyunk arra,hogy ilyen jó tanáraink vannak és egy ilyen rendezett,felszerelt iskolába járhatunk és itt tanulhatunk. Mielőtt valaki gettónak nevezné ezt az intézményt, gondolkodjon el rajta, hogy ez hogy esik az itt tanuló diákoknak és az itt tanító tanároknak. Igen bosszantó. Ez a gúnynév régen alakult ki, de nézzen utána az ember,hogy miért is,és akkor rájön,hogy akkor teljesen más volt még minden. Én büszke vagyok,hogy Csonkás vagyok! Nem hoztam rossz döntést,amikor átiratkoztam. Mert van egy JÓ színvonala az iskolának, és a tanároknak/mestereknek. És csak,hogy tisztába tegyem a dolgokat a felvételivel kapcsolatban.. Akik ide bekerülnek,azok nem csak úgy érkeznek.. hanem az általános iskolai eredményeiket, és magatartásukat is figyelembe veszik. Így működik. Tehát, ha van egy 14 éves fiú,aki bukott egy tantárgyból,de a pótvizsgán gyenge kettessel átment,és mellette van más szaktanári intője, vagy egyáltalán bármilyen beírása,az kisebb valószínűséggel kerül be,mint akinek van egy bukása,vagy jó tanuló. Jó emberek tanulnak itt,összetartónak mondanám az iskolát. És szerintem,ha Szigetszentmiklósnak büszkének kellene lennie egy intézményre, én EZT AZ ISKOLÁT VÁLASZTANÁM!!!!!!

Üdv
Egy diák a tömegből
süti beállítások módosítása