Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Tévhír terjesztés miatt CÁFOLAT!

2016. december 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Mély megdöbbenéssel vettünk tudomásul bizonyos közléseket, amelyekhez felhasználták a mi nevünket és amelyek nem úgy történtek meg! Éppen ezért azt gondoltuk, hogy leírjuk mit tapasztaltunk, mit éltünk meg és mi valóság anélkül, hogy bárkit megbántanánk, megsértenénk vagy bármilyen szempontból méltánytalan és kellemetlen helyzetbe hoznánk!

 

Mint Önök is talán tudják az elmúlt napokban egy új közösségi portál, egy csoport jelent meg a facebook világában, melynek fő üzenete elsőre a Bucka! Persze nem ez az első ilyen hely és kezdeményezés! De minden olyan kezdeményezést, amely ennek területnek, településrésznek és az itt élő embereknek hoz fejlődést, előremutatást, értéket vagy értékmentést azt mi üdvözöljük és támogatni tudjuk, ha tényleg ez a célja!

 

De ha nem és a saját maga által dekralált feltételeknek sem tud megfelelni, akkor ugyanezt mi nem tudjuk biztosítani!

 

Ha egy csoport Buckai érdekek menti fejlesztést ígér, de a problémákat most akarja feltárni és évtizeddel ezelőtti Buckai fejlettségi és kommunikációs szintre lép azzal nem lehet mit kezdeni! A Bucka ezen ugyanis túlfejlődött! Problémáit már meghatározta és felvetette egyes megoldási lehetőségeit, melyet egyes esetekben biztos lehet és kell is finomítani vagy módosítani! Ezt nem mi határozzuk meg és nem is rajtunk múlik, hanem a körülmények a lehetőségek és az adott helyen élő emberek! De visszalépni és újra várni, reménykedni évtizedeket nem gondoljuk, hogy szolgálja a Buckai érdekeket! A visszalépésben mi nem vagyunk partnerek!

 

Ahogy nem vagyunk partnerek abban sem, hogy valaki egyenlőséget hirdet és megjelennek nála az egyenlőek meg az egyenlőbbek!

 

Nem tudjuk kultiválni, ha egy közéleti szempontból fontos, bármilyen politikai indítatástól, személyeskedéstől, negatívumtól mentes egyébként a területet építő két bejegyzést közzé teszünk engedélykéréssel, melyre ezt részben megkaptuk utána kipellengérezést, rendre utasítást és egyéb szankciókat kapjunk! Mert nem hisszük, hogy ez helyes és együttműködést sem gerjeszt!

 

Ahogy nem gondoljuk azt sem, hogy a fejlesztési szándékokat, azok kommunikációit a társadalmilag elvárható kulturált kereteken belül helyes lenne rendszabályozni, keretek közé korlátozni és mondható, nem mondható kategóriába sorolni! Biztosak lehetünk ugyanis abban, hogy ezen kategóriákra bontás a fejlődést nem segíti elő!

 

De nem segíti elő az sem, ha provokációnak adnak teret! Ha úgy gondolják, hogy mindazok, akiket provokáció hatására megbántottak szankciónálni kell és kitiltani, megbüntetni, nevüket beleegyezésük nélkül olyan negatív tartalommal ellátni, amely teljes mértékben indokolatlan és csak kizárólag a megbántott jó hírnevének megsértését segíti elő, ráadásul alaptalanul! Miközben a provokátor jót nevet a markában céljának elérése érdekében, aközben az események hatására megjött bomlasztó szándékának pusztító eredménye!

Mi a bomlasztást, a provokációt, más emberek alaptalan meghurcolását nem tudjuk támogatni és olyanokkal, akik ezt helyesnek tartják együttműködni sem! Ez ugyanis a Bucka fejlődését nem segíti elő!

 

Úgy gondoljuk, hogy nem tudunk olyan emberekkel csoportokkal együttműködni, akiknél nem szabad őszintének lenni! Akiknél a rosszat nem szabad rossznak, a jót nem szabad jónak nevezni! Nem vagyunk hívei az őszintétlenségnek, a hamis kommunikációnak! Mitöbb megvetjük azt!

 

Nem tudunk továbbá olyan csoportokkal, emberekkel együtt működni, akik nem tudnak különbséget tenni a valóság, a sci-fi, a legendák és a mese között! Bármit és bárkiről elhisznek anélkül, hogy átgondolnák annak minimum az életszerűségét! Életszerű-e hogy megtörtént? Életszerű-e, hogy úgy történt?

 

Ahogy nem tudunk azokkal sem mit kezdeni, akik úgy gondolják, hogy meghatározó értékítéletet mondhatnak úgy, hogy a vonatkozó körülményeket (pl.: tényleg együtt lehet vagy nem lehet együttműködni a testülettel,  a kedvességet vagy a megvetést érdemlik-e meg) nem vizsgálják! Nem jönnek el és nem győződnek meg róla!

 

A tegnapi nap során az így körülírt oldal meglátásunk szerint hibát, hibákat követett el, amelyet közöltünk is az oldal gazdája számára! Közöltük azt is, hogy ez a magánszemélyi viszonyos, esetleges barátságon nem változtat! De nem tartjuk helyesnek az eseményeket!

 

A mai nap során a hivatkozott oldal leírta, hogy a szankcionált emberek, szervezetek egyetértettek az intézkedéssel, azok miértjével! Ez azonban nem igaz! Mi úgy gondoljuk, hogy itt egyes embereket köztük minket is ártatlanul hurcoltak meg! Úgy gondoljuk, hogy helye lenne a bocsánatkérésnek, amely tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz, nagyon kellemetlen, de még senki nem halt bele és nemessé tesz! Így szó nincs arról, hogy együttműködést ajánlottunk volna fel a történtek fényébe!

 

Mi együttműködést annak ajánlunk fel, akinek első a Bucka érdeke! A felsorolt és megtörtént események nem gondoljuk, hogy szolgálnák a Bucka érdekeit!

 

Ahogy nem gondoljuk azt sem, hogy logikus együttműködést, Buckai összefogást hirdetni, majd egyes embereket, szervezeteket kitiltani azért mert van saját oldaluk! Alapvető kérdés, hogy hogyan lehet így együttműködni és hogyan alakul ki az együttműködés alapja a bizalom?

 

Fontos ugyanakkor azt is tudni, hogy az adott közösségen belül 1.394 emberesnek, míg a csoportba be nem lépve a facebook reggel 700, este 900 fősnek tűntette fel! Így visszautasítható az az állítás, amely egyes erről cikkezők számszaki eltéréséről, ezen eltérés hazugságnak való feltüntetéséről szól!

 

Egyes emberek emellett aggódalmukat fejezik ki egyesületünk munkája kapcsán azzal kapcsolatban, hogy biztosan valamit rosszul csináltunk, mert úgy tűnik, mintha minket egyre többen utálnának! Az ellenünk érvelő hangokat azonban lementettük és megmutattuk! Hosszú évek óta nagyjából ugyanaz a 4-5, 10 hangadó és 20 – 30 – 40 támogató egy olyan városban, ahol 40.000 ember él és egy olyan városrészben, ahol nem laknak kevesebben, mint 10 ezren. Ennél szerencsére sokkal többen támogatják tevékenységünket! Látják azt, hogy ha megbotlunk, akkor bocsánatot kérni is képesek vagyunk, mert ilyen az ember!

 

 

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3412034125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása