Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZENTMIKLÓSI Rövid Hírek: 2016.10.22_BSZ

2016. október 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Üdvözöljük Önöket a Buckai Szövetség Egyesület Rövid Hírek rovatában a nap Szigetszentmiklósi és Csepel szigeti vonatkozású híreivel.

Főbb híreink:

·       Jó idő várható Szigetszentmiklós az 56-os megemlékezésekre

·       Történészek szerint a városi földvándorlások komoly problémákat okozhatnak a jövő régészei részére

·       Megszűnt a TAXI szolgáltatás Szigetszentmiklóson

·       Egyre durvább hozzáállás tapasztalható a Szigetszentmiklósi Főposta ügyfélszolgálatán

·       A mellrák ellen vonultak fel civilek Szigetszentmiklóson

·       Városi Bicikli túra várható 29-ére a városba

JÓ IDŐ VÁRHATÓ SZIGETSZENTMIKLÓSON AZ 56-OS MEGEMLÉKEZÉSEKRE adta hírül a weather.com. A 11 órától a Gyergyószentmiklós téren kezdődő rendezvényt és koszorúzást 11 óra 30 perctől a Városi könyvtárba tartandó ünnepi műsor követi a Pesti srácok 1956 ünnepi arcai címmel. A rendezvények általában október 23-án Szigetszentmiklóson mindig fenköltek, ünnepélyesek és hangulatosak, s ajánlott mindazoknak, akik még tudnak azonosulni a jelenlegi városvezetéssel és tevékenységeivel. A Buckai Szövetség Egyesület kijelentette az ünnep szellemével azonosulni tud, de az ünnepség szervezőivel nem! Éppen ezért külön gyújtott gyertyát és információink szerint sok civil szervezet és magánszemély döntött a külön koszorúzás és a külön megemlékezés mellett város szerte.

TÖRTÉNÉSZEK SZERINT A VÁROSI FÖLDVÁNDORLÁSOK KOMOLY PROBLÉMÁKAT OKOZHATNAK A JÖVŐ RÉGÉSZEI RÉSZÉRE. A Bucka-tó látszat rekultivációja és a Regionális Utánpótlás Fejlesztő Sportcsarnok építése óta tapasztalható leszámlázott földvándorlások már a beavatottakat is zavarba ejtik és főként mindenkit a miért érdekel a látható és némelyek számára egyértelműen felesleges, de tetemes költségek ellenére. Szakemberek szerint a geólogia kutatások során, ha nem történnek feljegyzések értetlenséget teremthetnek, hogy hogyan kerülhettek olyan talajminták olyan helyre, ahol ezek fellelhetőek lesznek! Meglátásuk szerint akár komoly természeti csapásokra is gondolhatnak!

MEGSZŰNT A TAXI SZOLGÁLTATÁS SZIGETSZENTMIKLÓSON! Az egyre több ember által panaszolt szolgáltatás kiesés és a gazdaságosságra hivatkozott kifogás halmaz és elérhetetlenség egyre több lakó, potenciális ügyfél és utas elégedetlenségét váltja ki. Többen így a Buckai Szövetség Egyesület sem érti hogyan lehet a hétvégén, este és a legkritikusabb időszakokban elérhetetlen szolgáltatást még szolgáltatásnak nevezni! Több civil és civil szervezet azon gondolkozik és dolgozik, hogy hogyan lehetne a kialakult állapotokon javítani vagy segíteni akár a jelenlegi szolgáltatóval vagy ha ő erre nem nyitott akkor új szolgáltató keresésével. Több lakó ugyanakkor azt is kifejezte, hogy a taxi állomás épület, azaz az ugynevezett bodega hamarosan a közlekedési koncepciók szerint, amely a Csépi út fejlesztését irányozza elő útban lesz! Nagy kérdés hova kerüljön át és mivel a szolgáltatás elérhetetlen így az is nagy kérdés, hogy kivel.

EGYRE DURVÁBB HOZZÁÁLLÁS TAPASZTALHATÓ A SZIGETSZENTMIKLÓSI FŐPOSTA ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN! Egyre többször lehet tapasztalni, hogy nem a kézbesítők által, hanem a központi posta ügyfélszolgálatán vesznek el levelek, miközben az ügyfelesek és vezetőik egyre szemtelenebb magatartást tanúsítanak és a lakosok ilyet is élnek meg! Az egyes panaszok esetén, pedig a Főposta nem saját ügyfélszolgálatát és ügykezelését vizsgálja és nyilatkoztatja, hanem a teljesen ártatlan kézbesítőket regzálja és zaklatja! Azokat, akik nem vétettek semmit sem! Legutoljára éppen egy bírósági levelet nem találtak az ügyfélszolgálaton, amelyet a postás rendben kiértesített és a központban leadta! Sokan elképzelni se tudják, hogy a fellelhető káoszt a Szigetszentmiklós Főposta ügyfélszolgálatán mi is okozhatja, ahogy a hozzáállást sem!

A MELLRÁK ELLEN VONULTAK CIVILEK SZIGETSZENTMIKLÓSON A MAI NAPON  Ezzel is a megelőzés fontosságára és a rendszeres szűrő vizsgálatra hívták fel a figyelmet város szerte immáron hagyományosan.

 VÁROSI BICIKLI TÚRA VÁRHATÓ 29-ÉN A VÁROSBAN   tudtuk meg Csepel szigeti lokálpatriótáktól és Pest megyei szervezetektől. A szervezők elmondták, hogy a részletekről még egyeztetések folynak, de vélhetőleg a város legforgalmasabb részei lesznek a bicikli túra részei, valamint a Kéktó és a Bucka. Azt is elmondták, hogy bármely további részletben megállapodás születik azonnal tájékoztatnak és várnak minden lelkes a természetet és a várost szerető, fiatalt, középkorút és idős embert is.

VÉGÜL PEDIG AZ IDŐJÁRÁSRÓL:

A MAI NAP NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSA UTÁN ÉJSZAKÁRA 2 FOKIG HŰL LE A LEVEGŐ, AMELY HOLNAP REGGEL RÉSZBEN FELHŐS, DE INKÁBB NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁS MELLETT 14 FOKIG EMELKEDIK FEL. A HOLNAPI NAP KIFEJEZETTEN ALKALMAS LESZ ÜNNEPLÉSRE ÉS KIRÁNDULÁSRA IS, MELYHEZ KELLEMES IDŐTÖLTÉST KÍVÁNUNK ÖNÖKNEK!

KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8611831079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása