Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szórólappal jártuk a Bucka útjait - 2016.08.26 - Napi élménybeszámoló

2016. augusztus 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Ismét egy jelentős mértékű kérdéssel kapcsolatban és szórólappal járja a Buckai Szövetség Egyesület a Bucka útjait. Hogy ez a szórólap pontosan miről szól azt azok, akik már megkapták pontosan tudják és akik még nem azokhoz hamarosan elfogunk jutni és be fogjuk mutatni!

Nagyon sokan valamely jelentős kérdés szórólapozásával kapcsolatban valakiket, akik általánosságban ilyenhez kötődnek felkérnek, akik ezt a munkát vagy elvégzik vagy nem, de az ügyhöz többnyire nincsen érzelmi kötődésük vagy nem érzik tényleg és igazán fontosnak azt magukra nézve.

Mi, mint annyiszor már a múltban is személyesen megyünk ki. Személyesen mutatjuk be az általunk annyira és alapvetőnek érzett kérdést. Szerintünk ez így sokkal hitelesebb és az eredmény is sokkal biztosabb!

A mai napi szórólapozás során sok-sok mindent tapasztaltunk! Voltak benne szokásosak és voltak benne olyanok, amelyeken mi is meglepődtünk!

Ha az ember a Bucka általános útjait járja aligha veszi észre, hogy mellékutcákba ott ahol eddig homokdomb és dzsindzsás volt hatalmas lakópark épült és már megint fel. Ez egyrészt jó, mert színesíti a területet, másrészt rossz, mert ezt úgy kellene csinálni, hogy megvannak feltételek! Csakhogy pont a Buckában ezek az alapfeltételek nincsenek meg! De az új házak megjelenésének mértéke valami mértéktelen.

Ma mondhatjuk azt, hogy jó munkát végeztünk, hiszen szórólapunkkal sok helyre jutottunk el és mondhatjuk azt is, hogy nem végeztünk jó munkát, mert nem vagyunk kész! Igaz a Bucka egyre hatalmasabb létszáma mellett nem egy egyszerűen lefedhető terület.

Voltak, akik örültek szórólapunknak! Elolvasták és egyet értettek vele! Voltak gyerekek, akik olyan nagy lelkesedéssel  és őzike szemekkel vitték el anyának és apának! Ez persze nem először fordul elő, de mégis oly kedves gesztus.

Voltak, akik nem kértek semmilyen szórólapot! Őket nem érdekli semmi! Voltak, akik szerint dobjuk be a többi reklám újság közé… majd megfogják nézni vagy elfogják égetni…

Voltak lenézően ránk nézők! Olyan gúnyos megjegyzéssel, hogy: „Na már megint egy szórólapos!”  és ebben a mondatban a nézéssel együtt minden benne volt! De azért voltak, akik biztattak és elmondták drukkolnak nekünk!

Az ügy mellett nekünk ez egy edzés is! Edzés annyi irodai és adminisztratív munka mellett! De azt is eltároljuk, amit hallunk!

Ma elsőként egy panaszt hallottunk! Panaszát egy ős Buckai mondta el nekünk, aki arról mesélt, hogy saját szülőföldjén érzi magát idegennek, hiszen annyi az új beköltöző és annyi a betelepült, akikhez nem lehet hozzáférni, akik elvannak magukkal, a maguk világával, így az itteni őslakoknak nagyon nehéz velük beszélni, őket bármilyen téren is elérni és ismertetni a hely hagyományait, tapasztalatait.

A második a csatorna művekkel találkozó ember. Ő arról mesélt, hogy elképzelni sem tudja, hogy a különböző szennyvízfordítónál miért van annyiszor karbantartó autó és miért van olyan sok és olyan nagy zúgás! Először ő is mint sokan arra gondolt, hogy már megint egy kivitelezési hiba biztosan. Aztán a karbantartók bemutatták mit szedtek ki. Többek között felmosó pamacsokat, gyermekruhákat, tisztasági betéteket és tamponokat, de akár egészben bedobott gyermek pelenkát is. Arról is mesélt, hogy egészen meglepődőt, mert lakótársairól mindezt nem gondolta volna! A Fővárosi Vízművek munkatársai állítólag elmesélték neki, hogy Dunaharasztin lakossági tájékoztatót tartottak arról mi nem dobható a csatornába és erről szerepelt egy írás az ottani Önkormányzati újságban is. Meglátása szerint itt is elkéne!

Megint más arról mesélt, hogy örül, hogy lát minket, de higgyük el egyik cikkünkre reagálva a szennyezést Gyártelepről az Europa 2000 elől a Vízművek még mindig nem takarította el. Hiába hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a munkaterületet eltakarítva és tisztán illik átadni, s egy Fővárosi Vízműveknek meg főleg!

Ma persze nem úsztuk meg megmosolyogtató vagy szánalmas kérdés nélkül sem. Nem is tudjuk melyiknek minősítsük  Tervezési díj ellenőrzésének kiszámlázott 3.800 Ft-os díját vagy azt, hogy mindenféle előzetes értesítő, számla vagy bármi egyéb nélkül rögtön a fizetési felszólítást annak díjként történő felszámolásával együtt kapták meg. Hozzátennénk, hogy történt ez egy olyan helyen, ahol se vezetékes víz, se csatorna nincsen. No és persze nem az ingatlan tulajdonos hibája miatt.

Ahogy mondani szokták mindig zajlik az élet! Nos mi szórólapozunk tovább és védjük a Buckai érdekeket! Egy újabb szórólapozási nap után, pedig amikor az lesz majd egy újabb élménybeszámolóval jelentkezünk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3911654986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása