Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Levelet kaptunk az ENERGIA HIVATALTÓL: Hogyan alakulnak a víz árak Szigetszentmiklóson?

2016. május 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Levelet kaptunk az Energia Hivataltól, amely a víz és csatorna csatlakozási díjak kialakulására ad újabb választ! Az Energia Hivatal ebben leírja, hogy hogyan képeztek korábban árat és hogyan képeznek most! Mi határozza meg a maximális árat, mikori érték szerint fagyasztották be azt maximális értékében! Leírják, hogy a minden év október 15-ig az Energia Hivatal tesz javaslatot a felelős miniszter felé az árképzésre településenként és területenként is. Továbbá leírják azt is, hogy mi mit kell finanszírozni a szolgáltatás árából, ezért mire érdemes ügyelni az árképzéskor! De!... A levél során, melyet kérünk olvassanak el csak azt írják le, hogy milyen felső korlátai és technikai kritériumai vannak az ár kialakulásának, az ár alsó korlátait, azaz hogy alá lehet menni azt nem írják le! Ilyen korlát nincs! Így a mértéket értelmezésünk és a Hivatal korábbi közlései szerint lehetne mérsékelni!

 

Azok azonban, akik komolyan gondolják az ármérséklést kénytelenek lesznek három intézményt bombázni, kérni és aláírásokat gyűjteni velünk együtt:

-         Fővárosi Vízművek: A szolgáltató, aki kikalkulálja, hogy a szolgáltatás árának mérséklése mellett mi az a minimális ár, amelyért a szolgáltatást még ha csak bérlő is, de tudja biztosítani.

-         Energia Hivatal: Hogy idén már olyan árképzést terjesszen elő, amely mérséklés és amely a víz köbméter díj árát minimum a Lakihegyi szintre fogja teljes Szigetszentmiklós területén csökkenteni.

-         Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy az Energia Hivatal csak olyan előterjesztését fogadja el, amely Szigetszentmiklósra nézve tényleges ármérséklés!

 

Ezenkívül mi még levelet írunk a Polgármesternek is, hogy mivel választási ígérete volt, hogy Szigetszentmiklóson a vízdíj ármérsékléséért fog küzdeni, ezért ne csak az olyan civilek, mint mi, valamint egyes magánszemélyek, vagy a jelenlegi testületben kisebbségben lévő képviselők (Dr. Barabás Botond, Jaksa-Ladányi Emma, Nagy János, Jószai Attila), hanem ő is küzdjön érte!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(A levél a linkre kattintva is elérhető)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr848752500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása