Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

BOTRÁNY!: Történelem hamisítás Szigetszentmiklóson!

2016. május 11. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület mindig is tudta, hogy Szigetszentmiklóson egyes Önkormányzati vezetőknek valamiért és valamiként útban van a Bucka! Valamiért és valamiként egyes nagybirtokos, másokon pöffeszkedő, azokat kizsákmányoló családok és sarjaik azt mondták és azt sulykolták magukba a Bucka a buták és a szegények földje! Ez tanulható és olvasható ma is a helytörténeti múzeumba, amely természetesen nem igaz! S mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy nem régen megtörtént jelenet:

 

„ – Jó napot kívánok a Buckai Szövetség Egyesületet keressük!” – szól egy idős néni hangja!

„ - Jó napot kívánok! Csizek Csaba vagyok az Egyesület elnöke!”

„ – Szeretnénk kérni a segítségüket, mert megdöbbentő esemény történt! „

„ – Rendben! Miben segíthetünk? „

„ – A minap a papával úgy döntöttünk összegyűjtünk pár régi képet, tárgyat és eszközt, hiszen már mi sem vagyunk fiatalok és elvisszük a városi múzeumba! Voltak köztük képek meg eszközök! Tudják meg a fiatalok, hogy éltek itt a régi népek!”

„ – Ez nagyon helyes ötlet! El is fogunk menni és meg is nézzük őket!”

„ – Nem tudják! Átadtunk mindent, de azok a mocskok még átvételi papírt sem adtak! Másnap felhívtuk őket, hogy ugye vigyáznak a dolgokra és azt mondták nem tudják miről beszélünk! Elmondtuk nekik, hogy arról, amit tegnap elvittünk nekik, erre azt mondja…azt hittem gutaütés kapok, hogy nekik tegnap nem vitt senki és semmit! Hát látott már ilyet? Hova tűntették el? Nem szabad emlékezni a régi Buckára? Milyen gané egy banda ez?

„ – Ez elég szomorú, de nem emlékeznek arc szerint arra, aki ezeket átvette?”

„ – Hiába! Elmentünk utána és letagadott mindent!”

 

Ez megdöbbentő! De nem ez az első eset, amikor a helyi múzeumba meg nem erősített források szerint Önkormányzati utasításra Buckai történelmi emlékek és tárgyi bizonyítékok tűnnek el! Rengeteg Buckai 70 – 80 -90 éves idős ember nem meri elvinni képeit, tárgyi bizonyítékait és nem meri átadni, mert úgy hallották a Buckára még történelem terén is ki van adva:

 

Végkép eltörölni!

Sőt! Emlékeit és hagyatékait elsöpörni!

 

A helytörténeti múzeumban fellelhető írások és hiányos történelmi feljegyzések szerint Szigetszentmiklós létét, életét, fejlődését és felemelkedését csak pár családnak köszönhette! Ezek a családok például a P. Szabó, a Szabó, a Becz, a Gere vagy a Kerekes családok, hogy csak kiemeljünk párat, amit megemlítenek! A mintegy 5 – 8 különálló család köré építették fel a teljes településtörténelmet! Azon családok köré, amelyek a jelenlegi vezetésnek és baráti körének kedveznek! De ha megnézik a térképet, akkor egy furcsa dologra lelnek! Mindegyik család igazán egyetlen utca, a Petőfi utca és az Ófalu környékére épült! Eltudják azt képzelni, hogy Szigetszentmiklós egyetlen kis utcából állt csak és sehol máshol senki más semmit sem fejlesztett és nem is élt? Ugye, hogy ez teljes képtelenség? Pedig ezt olvashatják el és ezt is Ünneplik például a Szabacsi napon is, amely a Polgármester és baráti körének személyes kultusz ünnepe!

 

Aki egy picit is járatos a történelemben az tudja, hogy milyen korokat és milyen időket idéznek a személyi kultusz ünnepek!

Ma sötét történelmi koroknak tekintjük őket!

 

A Buckaiak, persze sosem voltak gazdagok, bár ez igaz volt a város más részeire is! Valóban a szegények éltek itt, akik hitetlen kreatívak voltak és rengeteg hagyatékot hagytak arról, hogyan lehet a legnagyobb nincstelenséget és legszörnyűbb időszakot is kreatívitással, vidámsággal és összetartással átvészelni!

Bár a Polgármester azon a jogon, hogy apja és nagyapja az egyesített TSZ elnökei voltak, mindenkitől köszönetet vár és előjogokat, hogy itt él vagy itt nőhet fel, de elfelejtette azt, hogy az a föld, amelyet ma nap, mint nap megaláz, ahol semmibe veszi az ott élő embereket mentette meg a legnagyobb bajban a családját! A család és személy szerint Szabó József Polgármester egy második világháborús esemény okán a létét és életét a Buckának köszönheti meg! Megfognak lepődni, de a helytörténeti múzeum ezt a bizonyítható tényt sem említi! Ahogy a Bucka lebombázását sem a Csepel Autógyár helyett,  valamint azt, hogy az itt élők azt, hogy tudták túlélni, a hadi kutakból hogyan itattak hadseregeket, ahogy számtalan egyéb esetet sem!

 

Mi a rendelkezésünkre álló történelmi bizonyítékok alapján eltudjuk mondani, hogy Szigetszentmiklós városát az 1800-as évek óta, a megalázottak földjén élők, a Buckaiak építették fel!

 

Persze felmerül a kérdés, hogy ennek ellenére a Bucka még mindig rendezetlen! Sőt út állapota és viszonyai inkább a káoszt mutatják semmint a rendezettséget! Erről azonban nem a Buckaiak, hanem a Buckába sorházakat építő vállalkozók legendái alapján az Önkormányzat Építési osztályára érkező vastag borítékok tehetnek! Minél vastagabb volt az a boríték annál több mindent lehetett! Nem számított az útviszony és nem számított a körülmény!

 

Tekintettel arra, hogy a Buckai Szövetség Egyesület ilyen és ehhez hasonló történelemhamisításokat tapasztalt a Levéltárhoz fordult! Innen bármely Buckai megkaphatja a segítséget! Bármely régi emléket irattárba vesznek és megőrzik! A tárgyi emlékeket, pedig a Ferenczy Múzeum veszi át Szentendrén! Ők is elképedtek a bizonyítható történelemhamisítás tényén!

 

Az elkövetkező idők során sok más dolgunk mellett éppen ezért történelmi emlékeket, képeket, tárgyakat is összegyűjtünk! Olyan dolgokat, amelyek valóban bemutatják Szigetszentmiklós kialakulását, népét, kultúráját és a Buckát is felőlelő teljes és értékes történelmét!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr108708350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása